1. Hey Guest, you may be unaware of our steam group. You should join it to receive new information about events etc. on the server!

    http://steamcommunity.com/groups/concordiagaming

    Note: Do not use the Steam group to rant about your ban or to ask to be unbanned. It won't make your situation any better.

Script error/Massive lag spikes (URGENT)

Discussion in 'Solved' started by Bogler, May 13, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Bogler

    Bogler Big Nigga Retired Staff

    I get massive lag spikes (ping) all the time now and this error is constantly showing up when it happens. Urgent, as I can hardly do shit without being interrupted by this.

    [ERROR] gamemodes/scprp/gamemode/core/modules/buffs/meta/buff/shared.lua:51: attempt to index field 'activeBuffs' (a nil value)
    1. SetEntity - gamemodes/scprp/gamemode/core/modules/buffs/meta/buff/shared.lua:51
    2. CreateFromNetworkTable - gamemodes/scprp/gamemode/core/modules/buffs/meta/buff/shared.lua:24
    3. func - gamemodes/scprp/gamemode/core/modules/buffs/meta/buff/cl_init.lua:10
    4. unknown - lua/includes/extensions/net.lua:32
     
    Last edited: May 13, 2018
    Gerald David likes this.
  2. Grim Griffin

    Grim Griffin Spectre Admin Staff Member Sector Admin SCPRP Staff Recruitment Team

  3. Spookdows

    Spookdows Ultra Tier Member

    You shure its not your internet?
     
  4. Chubby

    Chubby smushed and smashed Member

    this happens to me too
     
  5. Spookdows

    Spookdows Ultra Tier Member

    This never happens to me might just be your internet connection
     
  6. Bob Frankling

    Bob Frankling Active

    Why would a clientside script error be caused by his "Internet" ?
     
  7. Nighthawk

    Nighthawk Well-Known Member

    Could be an addon incompatibility or one of your addons conflicting with another. Have you tried the following?:

    1 - Restarting your computer.
    2 - Restarting GMOD & Steam.
    3 - Re-installing the server's addons. (A way of doing this is going to your server addons folder, which is the following path:
    C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\GarrysMod\garrysmod\downloads\server)
    4 - Verifying the game cache.
    5 - Re-installing your addons. (I don't recommend this if you don't want to re-download all of your addons all over again.)
    6 - Deleting an addon you've recently downloaded, one by one, to see if the lua script error goes away.

    If i were you, i'd do Option 3. Could be an issue with one of the addons of the server and you might have to re-download them again once you rejoin the SCP-RP server. This fix a lot of issues.

    If nothing else works then just wait for lord Xyz to help you out, he might know anything.
     
  8. BurntMan Ghoulster

    BurntMan Ghoulster Expert Tier Member

    When I log onto the server It gets so laggy it's really hard to play. This is recent because a few weeks ago it wasn't like this for me.
     
  9. JAMI3-AX0R0

    JAMI3-AX0R0 Expert Tier Member

    Yea, I got massive lag spikes yesterday, only in certain areas:

    EZ Hallway leading to Provost HQ/Sim room
    Dblock hallway leading to rec room
    The door outside CI Armoury
    The LCZ hallway leading to LCZHCZ CP
     
  10. BurntMan Ghoulster

    BurntMan Ghoulster Expert Tier Member

    Are those red text walls in console normal?
     
  11. JAMI3-AX0R0

    JAMI3-AX0R0 Expert Tier Member

    yea
     
  12. BurntMan Ghoulster

    BurntMan Ghoulster Expert Tier Member

    ah ok, thought it might be problem
     
  13. Witchings

    Witchings Banned Banned

    I've been getting the exact same things... I was just thinking it was my internet but it appears to be a problem for other people.
     
  14. Bob Frankling

    Bob Frankling Active

    Nah, this is something Xyz needs to fix himself. It has nothing to do with his addons.
     
  15. Bogler

    Bogler Big Nigga Retired Staff

    I uninstalled the thanos pm and xyzs gauntlet now ita fixed
     
Thread Status:
Not open for further replies.